Lučka svetovanje

Lučka svetovanje logo

Svetovanje za družine, posameznike in pare ter izobraževanje

Predavanje: Doživljanje čustev in stresa ob pojavu bolezni v družini ter razbremenitev

Ko se v družini pojavi bolezen, to zamaje družinske temelje, vzdušje in včasih tudi odnose. Vsak izmed družinskih članov to doživi na svojstven način in vsak izmed njih (in tudi vsaka posamezna družina) se s tem sooča po svoje. Ker pa znajo biti takšni trenutki zelo težki in hkrati tudi obremenjujoči, Vas vabimo, da se nam pridružite na naslednjih dveh predavanjih.

Na prvem predavanju na temo doživljanje čustev in stresa ob pojavu bolezni v družini, ki bo 8. 1. ob 17.00, boste spoznali, kako posamezni člani družine doživijo bolezen enega izmed njih, ter kako to vpliva na celotno družino. Opredelili bomo določene odzive ter podali tudi možne rešitve za čustveno in psihično razbremenitev, ki je pomembna tako za bolnika, kakor tudi za svojce. Govorili pa bomo tudi o tem, kako bolezen enega izmed članov družine doživljajo otroci.

Na drugem predavanju z naslovom Soočanje z boleznijo in oblike pomoči, ki bo 22. 1. ob 17.00, bomo govorili o možnih načinih soočanja družine z boleznijo; kaj vse je potrebno, da se družina uspešno in učinkovito sooča z boleznijo v družini, ter tudi, kako lahko družina sami bolezni prilagodi in preuredi družinsko življenje (vloge in naloge članov). Govorili in ponudili bomo pa tudi možne oblike pomoči družini ob soočanju z boleznijo. Med slednje sodijo svetovanja, terapija in razne podporne skupine.

Ob koncu obeh predavanj bomo zbirali tudi prijave za ustanovitve podpornih skupin tako za bolnike, kakor tudi svojce in tudi za individualne posvete. Predavanja bom vodila Tjaša Srnko Rauh, mag. Zakonskih in družinskih študijev.

Lepo vabljeni!

“Gnojilo” za osebno rast

Naša bolečina, stiska ali neprijetna izkušnja je lahko tudi »gnojilo« oziroma priložnost za našo rast. Je priložnost, da se nekaj naučimo; bodisi o sebi ali o drugih. Takšna situacija nas

Več »
stiske_mladostnikov

Težave in stiske mladostnikov

Pri svojem delu srečam veliko mladostnikov, ki se srečujejo s takšnimi in drugačnimi stiskami in težavami. Najpogostejše med njimi so: Komunikacija; tako s starši, kakor tudi vrstniki, samodestruktivno in/ali samomorilno

Več »
Scroll to Top