Lučka svetovanje

Lučka svetovanje logo

Svetovanje za družine, posameznike in pare ter izobraževanje

Predavanje: Soočanje z boleznijo in oblike pomoči

Ko se v družini pojavi bolezen, to zamaje družinske temelje, vzdušje in včasih tudi odnose. Vsak izmed družinskih članov to doživi na svojstven način in vsak izmed njih (in tudi vsaka posamezna družina) se s tem sooča po svoje. Ker pa znajo biti takšni trenutki zelo težki in hkrati tudi obremenjujoči, Vas vabimo, da se nam pridružite tudi na drugem predavanju s tega področja.

Na prvem predavanju smo govorili o temi doživljanja čustev in stresa ob pojavu bolezni v družini.

Na drugem predavanju z naslovom Soočanje z boleznijo in oblike pomoči, ki bo 22. 1. ob 17.00, pa bomo govorili o možnih načinih soočanja družine z boleznijo; kaj vse je potrebno, da se družina uspešno in učinkovito sooča z boleznijo v družini, ter tudi, kako lahko družina sami bolezni prilagodi in preuredi družinsko življenje (vloge in naloge članov). Govorili in ponudili pa bomo tudi možne oblike pomoči družini ob soočanju z boleznijo. Med slednje sodijo svetovanja, terapija in razne podporne skupine.

Ob koncu obeh predavanj bomo zbirali tudi prijave za ustanovitve podpornih skupin tako za bolnike, kakor tudi svojce in tudi za individualne posvete. Predavanja bom vodila Tjaša Srnko Rauh, mag. Zakonskih in družinskih študijev.

Lepo vabljeni!

“Gnojilo” za osebno rast

Naša bolečina, stiska ali neprijetna izkušnja je lahko tudi »gnojilo« oziroma priložnost za našo rast. Je priložnost, da se nekaj naučimo; bodisi o sebi ali o drugih. Takšna situacija nas

Več »
stiske_mladostnikov

Težave in stiske mladostnikov

Pri svojem delu srečam veliko mladostnikov, ki se srečujejo s takšnimi in drugačnimi stiskami in težavami. Najpogostejše med njimi so: Komunikacija; tako s starši, kakor tudi vrstniki, samodestruktivno in/ali samomorilno

Več »
Scroll to Top