Lučka svetovanje

Lučka svetovanje logo

Svetovanje za družine, posameznike in pare ter izobraževanje

Strah bolnice: bom na invalidskem vozičku pristala tudi sama?

Maja Horvat, uporabnica podporne skupine za bolnike o svojem strahu

(besedilo je iz članka, ki je bil objavljen na med.over.net)

Kronične bolezni, težke oblike bolezni in bolezni s slabimi prognozami je mnogo lažje razumeti in sprejeti, ko človek ve, da ni v trpljenju sam. Društva bolnikov ob tem igrajo pomembno vlogo. Kako si lahko med seboj pomagajo bolniki z multiplo sklerozo?

Bolnikom in njihov bližnjim so v veliko pomoč podporne skupine, ki jih organizirajo društva bolnikov. Eni prvih so se že pred desetletji organizirali bolniki z rakom, v zadnjih letih je društev in skupin vedno več. Zato ni potrebe, da trpite sami. Povežite se v skupine in bolezen bo postala znosnejša.

Multipla skleroza je neozdravljiva napredujoča bolezen, ki prinaša številne izzive in bolnike ter njihove družine navdaja z negotovostjo. V spoprijemanju z boleznijo jim je lahko v veliko pomoč psihološka podpora, ki pa je v zdravstvenem sistemu težko dostopna, pojasnjujejo iz Društva spoznajmo multiplo sklerozo. Zato so v društvu ustanovili osem podpornih skupin za bolnike, zakonce, svojce in jeseni 2022 tudi za otroke obolelih.

“Gnojilo” za osebno rast

Naša bolečina, stiska ali neprijetna izkušnja je lahko tudi »gnojilo« oziroma priložnost za našo rast. Je priložnost, da se nekaj naučimo; bodisi o sebi ali o drugih. Takšna situacija nas

Več »
stiske_mladostnikov

Težave in stiske mladostnikov

Pri svojem delu srečam veliko mladostnikov, ki se srečujejo s takšnimi in drugačnimi stiskami in težavami. Najpogostejše med njimi so: Komunikacija; tako s starši, kakor tudi vrstniki, samodestruktivno in/ali samomorilno

Več »
Scroll to Top