Lučka svetovanje

Lučka svetovanje logo

Svetovanje za družine, posameznike in pare ter izobraževanje

Sem Tjaša Srnko Rauh, po izobrazbi magistrica Zakonskih in družinskih študijev.
 
Že od nekdaj me je moja pot skozi življenje vodila do pomoči sočloveku, iz katere pa je sčasoma zrasla želja, da si na podlagi tega izberem poklic, kjer bom to pomoč lahko nudila tudi na strokoven način. Pot me je tako zanesla na Filozofsko fakulteto, kjer sem leta 2017 diplomirala iz Sociologije in interdisciplinarnega  družboslovja.
 
Vendar pa sem nekako vedela, da to ni dovolj, saj sem v zadnjem letniku tega študija ob poslušanju predmetov iz psihologije posameznika in družine
ugotovila, kaj točno si želim početi v življenju oziroma, kaj je moje poslanstvo – pomagati družinam, mladostnikom in otrokom, parom ter posameznikom oziroma vsem, ki se znajdejo v stiski in potrebujejo pomoč, nasvet, razumevanje ali le sočutno besedo in malce spodbude.
 
Zato sem se leta 2018 vpisala na magistrski študij Zakonski in družinski študiji, smer Zakonska in družinska terapija, kjer sem prejela ogromno znanja o  svetovalnem in terapevtskem delu. Študij sem uspešno zaključila novembra 2020. V teh letih sem tudi osebnostno zrasla ter spoznala marsikaj o sebi, svojih odnosih z bližnjimi ter o pomembnosti empatije znotraj odnosov. Svoje znanje trenutno nadgrajujem tudi s specializacijo iz Geštalt pedagogike.
Reference in dosedanje delo:
– SRNKO, Tjaša. Pomen odnosov v mladinskem delu. V: NATERER, Andrej (ur). Mladinsko delo. Maribor: Kulturni center, zavod za umetniško produkcijo in založništvo, 2015. Str. . Frontier, Teorija, 091, Subkulture, Tematska izdaja, št. 15.

– Monika Dajčar, Ana Lucija Hočevar, Adriana Kocbek, Urška Kostanjšek, Gašper Laznik, Kim Obaha, Tadeja Račel, Tjaša Srnko Rauh, Jakob Ules, Julija Vačovnik, Jasna Ida Zafred, Sanja Obaha Brodnjak, Barbara Simonič. 2020. MOČ MLADOSTI, Delavnice za osebnostno rast mladih (Priročnik). Ljubljana: Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani in Društvo Salezijanski mladinski Center Maribor.

Prostovoljno delo v Društvu Nismo sami, društvu za pomoč v boju proti raku in njegovim posledicam med letoma 2014-2015.

Prostovoljno delo v Društvu Zen, društvu za samopomoč in pomoč ljudem v stiski; 2019-danes.

Študijska praksa v PIKA. Dnevnem centru za otroke in mladostnike.

Študentski inovativni projekt za družbeno korist 2018-2020.

KAJ O MOJEM DELU PRAVIJO DRUGI?

Tjaša se mi je oglasila aprila leta 2019, ko se nam je kot predavateljica pridružila pri raznih delavnicah in predavanjih. Z njenim znanjem, strokovnostjo in dobrim srcem je tudi pritegnila veliko slušateljev in nekako so se najine vezi še bolj utrdile. Tjaša je izjemno dobra v tem, kar dela, saj dela s srcem in dušo, kar je v našem poklicu izrednega pomena. Sama se spet veselim sodelovanja z njo, saj je to oseba, ki se za sočloveka resnično zavzame in potrudi ter vedno pusti pozitiven pečat. Hvaležna sem, da mi je prijateljica in duhovna spremljevalka.
Tekom študija in pri delu v društvu sem pogosto potrebovala in še potrebujem pomoč. Tjaša je tista, ki je vedno pripravljena pomagati. Ne najdem besed, ki bi lahko prikazale mojo hvaležnost za njeno pomoč. Njen izjemen čut za sočloveka in sposobnost empatije nudita varnost in sprejetost brez vprašanj in pogojev. Občudujem jo, kot mamico dveh otrok in ženo. V pogovoru o družini zmore predstaviti toliko nežnosti in varnosti. S posebnim žarom pripoveduje o razvojnem obdobju svojih dveh sončkov. S tem dokazuje svoje znanje in sposobnost razumevanja otrok različnih starosti. Vedno je pripravljena na nove preizkušnje in nova znanja. Ne postavlja si zidov in omejitev. Njena dela (seminarske naloge in magistrsko delo) so izjemna, natančna in zanesljiva. Vse, kar ustvari, se zdi lahkotno in predvsem blizu bralcu. Trenutno sodelujeva pri organizaciji podpornih skupin za bolnike z multiplo sklerozo in njihove svojce. S skupno energijo bodo podporne skupine na voljo še osebam z drugimi kroničnimi obolenji.

Tjaša, hvala, da si.
Scroll to Top