Lučka svetovanje

Lučka svetovanje logo

Svetovanje za družine, posameznike in pare ter izobraževanje

Kako ohraniti motivacijo pri novoletnih zaobljubah?

2024 novoletne zaobljube

Novo leto je pogosto čas, ko si postavimo ali zastavimo cilje, ki jih želimo doseči. A kaj, ko se velikokrat zgodi, da smo na začetku zelo disciplinirani, vztrajni, žene nas želja po cilju (pa tudi adrenalin), sčasoma pa začne vse skupaj upadati. Motivacija upade (ali je več ni), včasih iščemo izgovore in nekako se spet znajdemo na začetku.

Da se pri doseganju in izpolnjevanju novoletnih zaobljub to ne zgodi tudi vam, so vam lahko v pomoč ti nasveti za ohranjanje motivacije:

  1. Postavite si jasne in realne cilje; cilji naj bodo jasno definirani in dosegljivi/izvedljivi. V pomoč vam je lahko tudi, da jih zapišete in postavite na vidno mesto; ustvarite si lahko tudi tako imenovani “vision board”.
  2. Najdite namen, zakaj si to želite uresničiti, doseči, početi. Kaj je tisto vaše notranje gonilo, ki vas žene?
  3. Postavite si prioritete; kaj je tisto, kar je najpomembneje/najnujneje opraviti, da boste bližje cilju?
  4. Organizirajte se; organizirajte si čas in vse ostalo, kar je potrebno, da boste vsak dan (ali vsak teden) naredili majhen korak na poti k svojemu cilju.
  5. Vizualizacija; pri doseganju cilja in ohranjanju motivacije vam lahko pomaga tudi tehnika vizualizacije, pri kateri si predstavljate, da je cilj že dosežen, ob tem pa poskusite začutiti občutke zadovoljstva, sreče, ponosa.
  6. Osebe, s katerimi smo obdani; pri doseganju ciljev je pomembno, da imamo ob sebi ljudi, ki so nam pripravljeni pri tem pomagati, nam stati ob strani, nas bodriti in podobno, saj nas lahko tudi okolica močno motivira.

Želim vam veliko uspeha pri doseganju vaših ciljev!

“Gnojilo” za osebno rast

Naša bolečina, stiska ali neprijetna izkušnja je lahko tudi »gnojilo« oziroma priložnost za našo rast. Je priložnost, da se nekaj naučimo; bodisi o sebi ali o drugih. Takšna situacija nas

Več »
stiske_mladostnikov

Težave in stiske mladostnikov

Pri svojem delu srečam veliko mladostnikov, ki se srečujejo s takšnimi in drugačnimi stiskami in težavami. Najpogostejše med njimi so: Komunikacija; tako s starši, kakor tudi vrstniki, samodestruktivno in/ali samomorilno

Več »
Scroll to Top